•   Kundservice av högsta kvalitet
  •   Snabba leveranser
  •   Fri frakt över 300kr
  •   60 dagar öppet köp

Drönare med kamera

DRÖNARE AV QUADROCOPTERTYP

En quadrocopter har fyra armar, och i varje arm finns en motor med en propeller. Två av propellrarna snurrar medurs, medan de andra två snurrar moturs. Drönare är aerodynamiskt instabila och kräver att en flygdator konverterar dina ingångskommandon till kommandon som ändrar propellrarnas varvtal för att producera önskad rörelse. Detta är det korta svaret på frågan om vad som är en quadrocopter.

Nedan finner du ytterligare information om quadrocopterns underbara värld.

Quadrocopters skiljer sig från en helikopter eller ett flygplan i det sätt de genererar lyft- och styrkrafter. För ett flygplan genereras höjden av vingarna, men i en multirotor genereras höjden av propellrarna. En helikopter använder sin huvudrotor för att generera lyft, men har även förmågan att ändra rotorns vinkel för att generera styrkrafter.

 

KONCEPTETET MED QUADROCOPTER ÄR INTE NYTT 

Quadrocoptermodellerna inträdde på 1920- och 1930-talet, men dessa tidiga koncept hade dålig prestanda, en hög instabilitet och krävde många pilotinsatser. Framstegen för elektronisk teknik i flygkontroller, borstlösa motorer, mindre mikroprocessorer, batterier, accelerometrar, kameror och även GPS-system har varit enorm senaste åren. Quadens enkelhet har gjort det till en mycket effektiv flygfotografi- och videoplattform.

Hovring sker när den lyftkraften balanserar tyngdkraften. För att få Quadrocoptern att stiga måste lyftkraften vara större än tyngdkraften. Detta uppnås genom att öka varvtalet på samtliga fyra propellrar samtidigt, vilket ger mer höjd. För att minska höjden minskar varvtalet på alla fyra propellrarna samtidigt. På sändaren uppnås detta genom att trycka vänster spak upp eller ner, vilket ökar eller minskar rotorns varvtal, vilket gör att din quadrocopter stiger eller sjunker.

För att flyga en drönare framåt eller bakåt trycker vi höger spak uppåt eller nedåt. Vad som händer är att främre propellrarnas varvtal minskar, medan bakre propellrarna ökar i varv. Vice versa om du flyger bakåt.

För att flytta quadrocoptern sidledes sker en liknande förändring i varvtalet, men den här gången är den till vänster och höger propellrar. För att få multirotorn att flytta till vänster måste du föra höger spak något åt vänster. Detta gör att varvtalet sjunker på de vänstra propellrarna och höja varvtalet på höger sida. En liknande ändring i rotorns varvtal sker för att flytta din quadcopter till höger.

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Information