•   Kundservice av högsta kvalitet
  •   Snabba leveranser
  •   Fri frakt över 300kr
  •   60 dagar öppet köp

Rc Helikopter

Populära rc helikoptrar

Bland de elektriska rc helikoptrarna har det under de senaste åren kommit modeller som blivit mycket prisvärda och mycket enklare att flyga.
I huvudsak finns tre kategorier - koaxial, fixed pitch och collective pitch, de senare två förkortas vanligen till FP respektive CP.


Koaxial rc helikopter

På en koaxial roterar de två huvudrotorerna i motsatt riktning till varandra. Som en följd av detta försvinner vridmomentet som genereras av en singelrotor, tack vare den andra rotorn som roterar i motsatt riktning.

Denna typ är väldigt stabil i luften, och kan därför flygas även av någon med mycket liten erfarenhet. det En koaxial blir däremot väldigt begränsad i sin flygprestanda. Det är inte tal om några snabba förflyttningar eller acrobatic.
Men för en mild och enkel introduktion till flerkanalig flygning, är en koaxial ett bra val och deras popularitet talar för sig själv.
Koaxiala modeller har den stora fördelen att de är lätta att behärska och de bättre "hobby-modellerna" som Blade kan flyga direkt ur lådan.


Fixed pitch

Rc helikopter med fixed pitch är i alla avseenden en "riktig" hobbymodell, frånsett att de saknar kollektiv pitch.
Det är rotorbladens vinklar som styr höjden på en riktig helikopter, men FP modeller är beroende av förändringar i rotorns hastighet (dvs huvudmotorhastigheten) för att styra höjden. Snabbare motorvarv ger mer höjd och vice versa, så motoreffekt används för att få en FP-modell att stiga eller sjunka.


Collective pitch

Modeller med kollektiv pitch ändrar ju då höjden med hjälp av att vinkla rotorbladen, i stället för att höja varvtalet på motorn.
Man ska veta att trots att många cp-helis marknadsförs som "Ready To Fly", är det viktigt att kontrollera pitchvinklar innan man flyger. Kom ihåg att de här modellerna är inget för en nybörjare.
Termen "3D" betyder att du kan utföra mycket avancerad och aggressiv akrobatik, men den här typen av flygning tar många många timmar, månader eller år att lära sig!


Rc helikopter för nybörjare

För de som köper sin första rc helikopter kan det enorma utbudet som erbjuds verka skrämmande. För nybörjare rekommenderar vi en modell som Blade srx 230 med safe. I början kan det vara enklast att köpa en Ready-to-Fly (RTF), allt du behöver för att komma i luften ingår i paketet.

Om du har erfarenhet av RC helikoptrar, eller om du redan har en sändare, kanske en (BNF) Bind-N-Fly variant skulle kunna passa bättre. Med BNF får du allt du behöver för att komma, utom en sändare, så du binder helt enkelt med din egen radio! För ännu mer avancerade piloter levererar vi även combo-paket, så att du kan anpassa din elektronik helt och hållet för att passa just dina behov. Känn utmaningen i att flyga en rc helikopter!

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Information