•   Snabba leveranser
  •   Fri frakt över 500kr 
  •   90 dagar öppet köp
  •   Chattsupport

Drönare

Köp häftiga Drönare från kända tillverkare

Drönare har gjort det möjligt att fotografera och filma många miljöer som du aldrig kommer åt med vanlig kamera. Den mest populära drönartillverkaren är Dji, som har ett brett utbud av drönare med kamera. Ska du köpa en drönare rekommenderar vi att du läser på och väljer den modell som passar just dig bäst.

DRÖNARE AV QUADROCOPTERTYP

En quadrocopter har fyra armar, och i varje arm finns en motor med en propeller. Två av propellrarna snurrar medurs, medan de andra två snurrar moturs. Drönare är aerodynamiskt instabila och kräver att en flygdator konverterar dina ingångskommandon till kommandon som ändrar propellrarnas varvtal för att producera önskad rörelse. Detta är det korta svaret på frågan om vad som är en quadrocopter.

Nedan finner du ytterligare information om quadrocopterns underbara värld.

Quadrocopters skiljer sig från en helikopter eller ett flygplan i det sätt de genererar lyft- och styrkrafter. För ett flygplan genereras höjden av vingarna, men i en multirotor genereras höjden av propellrarna. En helikopter använder sin huvudrotor för att generera lyft, men har även förmågan att ändra rotorns vinkel för att generera styrkrafter.

KONCEPTETET MED QUADROCOPTER ÄR INTE NYTT 

Quadrocoptermodellerna inträdde på 1920- och 1930-talet, men dessa tidiga koncept hade dålig prestanda, en hög instabilitet och krävde många pilotinsatser. Framstegen för elektronisk teknik i flygkontroller, borstlösa motorer, mindre mikroprocessorer, batterier, accelerometrar, kameror och även GPS-system har varit enorm senaste åren. Quadens enkelhet har gjort det till en mycket effektiv flygfotografi- och videoplattform.

Hovring sker när den lyftkraften balanserar tyngdkraften. För att få Quadrocoptern att stiga måste lyftkraften vara större än tyngdkraften. Detta uppnås genom att öka varvtalet på samtliga fyra propellrar samtidigt, vilket ger mer höjd. För att minska höjden minskar varvtalet på alla fyra propellrarna samtidigt. På sändaren uppnås detta genom att trycka vänster spak upp eller ner, vilket ökar eller minskar rotorns varvtal, vilket gör att din quadrocopter stiger eller sjunker.

För att flyga en drönare framåt eller bakåt trycker vi höger spak uppåt eller nedåt. Vad som händer är att främre propellrarnas varvtal minskar, medan bakre propellrarna ökar i varv. Vice versa om du flyger bakåt.

För att flytta quadrocoptern sidledes sker en liknande förändring i varvtalet, men den här gången är den till vänster och höger propellrar. För att få multirotorn att flytta till vänster måste du föra höger spak något åt vänster. Detta gör att varvtalet sjunker på de vänstra propellrarna och höja varvtalet på höger sida. En liknande ändring i rotorns varvtal sker för att flytta din quadcopter till höger.

Drönare av hexacoptermodell 

En Hexacopter har sex armar, motorer och propellrar. De är monterade i cirkulär form ut från själva kroppen. Sex propellrar ger den här drönaren mer stabilitet och kraft än en quad. Hexacoptern klarar generellt att lyfta tyngre kameror, vilket är extra viktigt om du använder dig av systemkameror. Detta beror på att den har mer lyftkraft. Om du använder en stor kamera så ger en Hexa enormt mycket stabilitet.

Fördelar med Hexacopter

Den största fördelen med den här modellen är att den oftast kan fortsätta att flyga även om en motor eller ett propellerblad går sönder. Om en av motorerna stannar, kan de andra 5 ändå hålla modellen luftburen. Du kan landa säkert utan att riskera en krasch där både maskinen och kameran går sönder.

Hexacopterns nackdelar

Hexacopters är dyrare att bygga än Quadar. Utöver det är de större och väger oftast mer. De blir därför lite jobbigare att ta med sig. Är du däremot beredd på det extra jobbet, så ger en Hexacopter dig en otroligt stabil och kraftfull plattform.

Läs mer om drönare.

 

 

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Information