•   Snabba leveranser
  •   Fri frakt över 500kr 
  •   90 dagar öppet köp
  •   Chattsupport

Däck, fälgar och insatser till radiostyrda bilar

Rc däck kan vara din bästa uppgradering – välj rätt däck till rätt underlag

 

Om du bara fick välja en komponent att uppgradera på din rc bil, för att öka väghållningen. Vad skulle du välja?
Många RC-entusiaster är överens om att bilens däck har störst inverkan på väghållningen. Oavsett om däcken är gjorda av gummi eller skum, finns det mycket att lära om hur däcken påverkar rc-bilens väghållning.

Om du tittar på någon form av biltävling ser du att däcken är viktiga för optimal prestanda. Slicksdäck ger till exempel ultimat fäste och maximal hastighet för Formula 1, om du sedan tittar terrängbilar kan du se hur de använder enormt grovmönstrade däck för att få fäste i besvärlig terräng.

När det gäller RC-bilar kan skillnaden mellan första och sista platsen vara korrekt val av däck, men innan du väljer däck, finns det några saker att tänka på.

Det finns många olika mönster på däck som kan vara bra på asfalt eller för att riva upp grus. Mönstren kan delas upp i två grundläggande grupper. Du har antingen släta däck som har en relativt platt yta som har mycket kontaktyta, eller så kallade "nabbade" -däck som har mycket mönster som gräver sig in i marken. När det gäller "nabbade" -däck ger de dig bättre kontroll på grus eller jord. Dessa rekommenderas inte att användas på släta ytor som asfalt.

Var och en av dessa två typer finns i dussintals olika varianter.
Till exempel är en del av de släta däcken ganska lika dina bildäck med alla mönster, och de ger dig generellt bra grepp på våta, släta ytor.
"nabbade" -däck kan också variera när det gäller storleken på nabben. Vissa har låga nabbar som är bra för fart, medan andra kommer med tjockare och längre nabb som gräver sig ned i marken bättre.

Allt beror på vilket underlag och väder du kommer att köra i.

 

Fälgar och insatser

Fälgar är i de flesta fall tillverkade av någon form av plastmaterial, och är tillverkade för att passa just din RC-bil. Det är därför viktigt att du väljer fälgar som är anpassade för din RC-bil så att du får rätt dimensioner.

Insatserna är gjorda av skum och placeras mellan däcket och fälgen. Om skummet är fastare så bli det som ett hårt pumpat däck, och om du använder mjukare skum, som ett däck med lägre lufttryck. Generellt, om du kommer att köra på släta, hårda underlag, vill du använda fastare insatser. För terrängkörning behöver du mjukare insatser.

Så en gång beror det på underlaget. Men oavsett vilka insatser du väljer, se till att du väljer rätt storlek för ditt fordon och välj matchande fälgar och däck.

 

Vanliga frågor.

En vanlig fråga om rc däck är om man ska börja med att ändra däck eller upphängningskomponenter. I allmänhet är det bäst att börja med att hitta rätt uppsättning däck. Därifrån kan arbetet med upphängningskomponenter göras för att finjustera bilen för specifika förhållanden.

En annan fråga vi får regelbundet är vad som kan göras om däcken överhettas. Om du upplever detta problem, är den första lämpliga lösningen att du behöver en annan uppsättning däck för det underlaget du kör på. Om du har rätt typ av däck, så är den andra lösningen att justera fjädringen, eftersom överhettning kan bero på för hård fjädring. 

Det är också värt att notera att konsekvent däckvård verkligen har stor inverkan på däckens hållbarhet. När du rengör gummidäck, var noga med att inte använda medel som förstör eller torkar ut gummit. 

 

Pro-line racing

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Information