•   Snabba leveranser
  •   Fri frakt över 500kr 
  •   90 dagar öppet köp
  •   Chattsupport

Drönare

Dagens Drönare kombinerar gyrostabilisering med autonoma flyglägen som tillåter drönaren att stå helt stilla i luften och producera bilder, filmer, 3D-kartor med mera. Integrerade kameraupphängningar med stabilisering ger ännu bättre förmåga att fånga perfekta flygfilmer och foton.

Drönarna finns i många olika varianter, bland annat små FPV-modeller, stabila plattformer för filmning eller enklare varianter till de yngre. Vill du ha en snabb Quad för fpv-race eller vill du fånga vackra vyer?

Fpv drönare

Drönare för actionfylld fpv racing

 

Gyrostabiliseringsteknik är en av de komponenter som ger drönaren enkla flygegenskaper, och gör det möjligt för oss att filma fantastiska vyer. Denna innovativa teknik har gjort drönarna populära inom många områden.

Hos Drönartillverkarna har det under de senare åren pågått ett enastående engagemang och utveckling. En kultur av ständig innovation och mål att skapa avancerad teknik i lättanvända farkoster. Dagens Drönare kombinerar avancerad teknologi med dynamisk design.

Att flyga en drönare är en otroligt underhållande hobby för både proffs och nybörjare. Det är också ett väldigt bra arbetsredskap för fotografer och filmskapare. De mer avancerade modellerna som till exempel Dji Mini pro och Dji Air pro är utvecklade för att ge dig ett verktyg när du vill skapa fantastiska filmer och bilder. Dessa modeller har alltid GPS och i vissa fall även GLONASS. Detta gör den här typen av multirotor oerhört stabila i luften, vilket gör att du kan koncentrera dig på vilka vyer du vill filma eller fotografera. Även om du är nybörjare eller en erfaren pilot, finns det med största sannolikhet en drönare som passar just dig!

Kamera-drönare

Stabil drönare med kamera för snygga bilder och filmer

 

Några viktiga tips när du ska flyga Drönare

Flyg aldrig längre bort än att du ser din drönare. Flyg inte högre än 120m eller längre bort än 500m från dig.

En multikopter kan störa och irritera andra människor och djur. Visa hänsyn till din omgivning och flyg där du inte stör någon och sprid bara filmer på de som själva valt att bli filmade. Håll avstånd till människor och djur!

Du behöver tillstånd för att flyga inom en flygplats kontrollzon, som ibland sträcker sig flera mil från flygplatsen. Kontrollzoner hittar du på luftfartsverkets hemsida.

 

Några av drönarens vitigaste delar

IMU (Inertial Measurement Unit) fungerar genom att detektera den nuvarande graden av acceleration med hjälp av en eller flera accelerometrar. IMU känner av förändringar som lutning, rullning och gir genom att använda en eller flera gyroskop.

Kalibrera gyrot på plan mark och när gyrot är "kallt". Har du precis flugit, så vänta en timme innan du kalibrerar.

Propellrarna är oftast i plast och skiljer sig bak och fram. Även om många av Drönarna ser mer eller mindre likadana ut från olika vinklar så skiljer sig bak och fram. Framtill sitter standard-propellrar, även kallade traktor-propellrar eftersom de "drar" farkosten genom luften. Baktill sitter det Pusher-propellrar som "skjuter" framåt, därav namnet "Pusher props".

Kontrollera alltid propellrarna efter spricker eller andra skador före flygning!

Kortare bommar ökar manöverbarheten, medan längre bommar ökar stabiliteten. Bommarna måste vara hållbara och kraftiga, men ska samtidigt störa propellrarnas funktion så lite som möjligt. Hos många Drönare är bommarna en del av huvudkroppen, medans en del har separata bommar.

Kontrollera bommarna före flygning så att de inte är skadade eller böjda, eftersom detta kraftigt kan påverka flygegenskaperna.

GPS står för Global Positioning System. Det är en amerikansk standard som ger plats och tid i alla väder, var som helst på eller i närheten av jorden där det finns en fri siktlinje till fyra eller fler GPS-satelliter.

Några av de senaste drönarnaa har även Glonass, som är den ryska motsvarigheten till GPS. Detta innebär att den nästan garanterat hittar många satelliter. Med båda systemen kan du flyga mer exakt och säkrare eftersom du vet att du inte kommer att förlora satellit-anslutningen.

Ofta kombineras GPS-mottagare och magnetometer för att ge latitud, longitud, höjd, och kompasskurs från en enda enhet. GPS är en viktig förutsättning för Waypoint-navigering och många andra autonoma flyglägen. GPS är en mycket viktig del för stabiliteten hos en drönare.

Vill du ha hjälp innan (och självklart efter) ditt köp, så var inte rädd för att kontakta oss. Vi vill att du som kund ska bli nöjd med ditt köp av drönare.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Information