•   Snabba leveranser
  •   Fri frakt över 500kr 
  •   90 dagar öppet köp
  •   Chattsupport

Vinterkörning med radiostyrd bil 

Köra rc-bil vintertid kan vara något av det roligaste du kan göra med din bil. Köra race på en plogad bana, sladda runt på sjöis eller spruta lössnö på polarna. Ja! Det är vad vi pratar om den i den här artikeln! 

Det är inte rekommenderat att köra en rc-bil i snöiga och slaskiga förhållanden, men kanske är du beredd på extra underhåll och eventuellt extra utgifter. Med rätt förberedelse, och lite grundläggande sunt förnuft, är det möjligt att förlänga rc-säsongen.

Sunt förnuft och använda vattensäkrad elektronik är din säkraste satsning. Vinterkörning lräver mer underhåll än körning på torrt underlag. I snö får din bil jobba mycket hårdare, och högre värme uppstår därmed. Detta är något att vara uppmärksam på och kräver frekventa kontroller av temperaturen. Många gånger krävs till och med en paus i körningen för att låta bilen svalna. Kall väderlek minskar probelmet, men tung snö kan fastna på bilen och ge en betydande mängd extra vikt. Även detta kommer att bidra till varmare utrustning. Vissa bilar har vattensäkrad elektronik, som står emot fukt och väta mycket bra. Tänk dock på att vattensäkrat betyder skydd mot stänk, inte att komponenterna dränks med vatten eller snö. När du kör i lös snö så packas ofta snö under karossen.  Många använder Plasti-Dip till servona. Detta är en flytande gummiprodukt som kommer i sprayburk. Detta ger ett extra skydd mot väta och fukt. Man kan även köpa ett speciellt skydd som täcker all elektronik. Lager, axlar och andra metalldelar riskerar alltid att rosta. Det finns inte mycket du kan göra för att förhindra att de blir våta. Därför är det väldigt viktigt med bilvård efter körning. Använd om möjligt en luftkompressor för att torka fordonet.

 

RC däck för vintern och snö

Paddeldäck ger enormt med grepp på snö!

 

Underhåll efter körning

Den viktigaste delen av körningen är underhållet av rc-bilenilen. Låt inte bilen stå blöt och smutsig. Smuts håller kvar fukten och får helt enkelt metalldelar att rosta. Plocka bort batteri-acket och skaka bilen för att få bort det värsta av vatten, smuts och snö. Använd sedan helst tryckluft. Har du inte kompressor hemma, så finns det tryckluft på burk att köpa. Ta regelbundna pauser i körningen och kontrollera temperaturen på motor och fartreglage. Passa även på att ge bilen en översyn. Har snö packats under karossen? Underhåll är det bästa sättet att hålla bilen i bra skick. Kanske låter det som vi tjatar, men underhåll kommer spara dig från tråkiga utgifter. Underhåll alltså! 

 

Glöm inte säkerheten för dig själv och sändaren

Nu kan det tyckas löjligt, men om din rc-bil har kört fast eller vält så vill man ofta dit så fort som möjligt. Bli inte så uppslukad i ditt rc-körande att du tappar uppmärksamheten på din omgivning. Speciellt under vintertid är det väldigt lätt att halka på ett berg eller en trädrot. Säkerheten först gott folk!

 

En film om underhåll i blöta förhållanden.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Information